[Inspelat evenemang]

Saras make Abraham är känd för att vara stamfader åt de abrahamitiska religionerna. Han hade slutit förbund med Gud, men de utlovade arvingarna uteblev. Sara handlade pragmatiskt och såg till att Abraham fick barn med slavinnan Hagar. Det blev en jobbig familjesituation.

Lyssna på inspelningen!

Inspelning från Göteborg Litteraturhus 21 februari 2020

__________________________________________________________

Samtal på Göteborgs Litteraturhus

Berättelserna i Bibeln har påverkat vår kultur genom århundraden – kanske mer än vi anar. Vilka är Bibelns kvinnor? Hur kan vi läsa dem idag? En bibliotekarie och en filosof samtalar om den saken på Göteborgs Litteraturhus i vår.

Välkommen!

Karin Eggert Kraft är bibliotekarie och driver Kraft Kulturproduktion, ett företag som arbetar med skönlitteratur för återhämtning och rekreation. Karin tycker om stickning, öl och Bachs cellosvit nr 2.

Miriam van der Valk är filosof och driver Filoprax, Göteborgs filosofiska praktik. Miriam tycker om paleokost, att göra undantag från lite väl strikta dieter, samt att sy kjolar i egen design.

Fredag 21/2
18:00-19:30
100 SEK (cash eller swish)

Filosofi är vad vi behöver.