I dryga två år har vi nu läst Bibeln, ett kapitel i taget. 25 avsnitt + två bonusavsnitt senare:

Det bästa med att spela in den här podden …

Benjamin: Jag tycker väldigt mycket om våra samtal. Och jag tycker om den här takten … att vi läser ett kapitel i taget – oavsett hur långt eller kort det är. Det ger tid för olika sorters reflektioner på olika teman, och samtidigt kan man se den röda tråden; hur allt byggs upp.

 

Miriam: Det bästa är att läsa hela den här tjocka boken – jag tycker att det är så roligt. Det kommer att ta tusen år, men det gör ingenting. Jag har jättegärna detta som en tråd i mitt liv. Och dessutom känns det som jag får så mycket träning i olika saker som jag vill vara bra på …

Och vad är visdom, egentligen? Vem är vis? En kartläsare, en navigatör? En som lär sig av både sina egna och andras misstag? Vad innebär det att ”läsa Bibeln som en filosof skulle läsa den”?

Lyssna på Filosofens Bibel här. Vi hörs!

Bankgiro 484-4080
FILOPRAX AB

P.S. Lyssna också på Ingen hinner fram, avsnitt 26: Varför ska man läsa Bibeln?