[Podcast]

 

På världsfilosofidagen för två år sen höll jag en liten miniföreläsning om Kazimierz Dabrowskis teori om personlig utveckling; the Theory of Positive Disintegration (TPD). Den man ju diskutera under en promenad i parken, tänkte jag, apropå en annan grej som inte blev av och en föräldraledig folkhälsovetarkompis – Caroline – med lilla Freja i barnvagn och hunden Majsan i koppel.

 

Vi spelade inte bara in oss själva utan också vinden, sirenerna, tjoande horder av skolbarn … Sommar i park, helt enkelt. Men hur som helst handlar det om att ta sig genom stora och små kriser. Och om nånting som kallas Third Factor.

 

En möjlig underrubrik:

Att vara missanpassad till något dysfunktionellt är bara bra.

 

🙂

 

Vinjett av Gregory Hovnanian Weber

 

 

Dabrowskis fem nivåer, sammanfattning.

 

Apropå nivå 5 nämner vi Etty Hillesum, Albert Schweizer och Dag Hammarskjöld. (Dessa tre dyker ibland upp som exempel i litteraturen.)

 

 

Ser du berget och undrar vad du ska ta dig till?
Skriv till Miriam på
kontakt @ filoprax.se.
Ser fram mot att höra från dig!

 

Psst! Du hittar alla avsnitt under fliken Filoprax Artiklar och poddar.

 

Bankgiro 484-4080
FILOPRAX AB